fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Bilder fra Edinburgh slott

Denne posten er del 1 i en serie av 5 om slott i Skottland og England. Er man i Edinburgh er Edinburgh castle et must å besøke, og var følgelig det første slottet vi satte kursen mot. Slottet ligger på en vulkansk høyde, og kan blaa sees fra handlegaten Princes street (om man tilfeldigvis skulle befinne seg der…). Når man er der kan man i tillegg til slottets mange rom og haller se ulike utstillinger som viser Skottlands krigshistorie, kronjuveler, St Margarets kapell (Edinburghs eldste bygning), krigsminnesmuseum – og mye mer. Det skjer mye på Edinburgh slott, det er feks her Military Tattoo blir arrangert.

Blir man sliten i beina er det flere benker rundt omkring, samt en cafe hvor man kan få seg en matbit. Slottet er ikke spesielt «interaktivt» og kanskje ikke velegnet for de minste barna, men har man barn med på turen finnes det andre slott som er suverene!

Denne hallen ble bygd spesielt for ulike seremonier, og viser nå en rekke våpen.

Menn i hvit skjorte, dressjakke og – kilt, er ikke et hverdagssyn i Norge – men i Skottland er det definitivt det. Det burde nok ikke overraske meg, men jeg trodde det var et plagg man brukte omtrent som og like ofte som når vi nordmenn bruker bunad.

Bilder fra Royal Palace og de kongeliges rom.

Lysekrone
Skilting Edinburgh castleEksteriør Edinburgh slott

Vindu i St Margarets kapell, Edinburgh’s eldste bygning! Lyset som kom inn fra vinduene var vakkert, og jeg var overrasket over hvor lite kapellet var.

St. Margarets kapell

Hvis du hadde vært en kanon på Edinburgh slott, ville utsikten din vært omtrent slik:

Kanon Edinburgh slottKanon Edinburgh slottUtsikt fra Edinburgh slott

0 kommentarer
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *