fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Bilder fra Stirling castle

Da var det på tide med del II i serien med bilder av slott i Skottland og England (se også del 1 om Edinburgh castle). Stirling castle ligger i middelalderbyen Stirling utenfor Edinburgh, vi kom oss dit med tog fra Edinburgh til Stirling stasjon. Stirling er en utrolig fin liten by å rusle rundt i, spesielt gamlebyen er vel verdt et besøk (det er også her slottet ligger). Slottet er svært godt tilrettelagt for besøkende, og er et utmerket sted å dra om man har med barn: Det finnes en rekke små rom med ulike aktiviteter, inkludert et rom hvor man kan kle seg ut! Denne tilretteleggingen er også det som kan oppfattes som negativt med dette slottet: man får ikke den “autentiske” følelsen fordi man vil se moderne panelovner, stoler osv rundt omkring.

Det foregår mange aktiviteter her, i desember har de blaa  julemarked og  julelunsjer,  i tillegg til at det arrangeres utstillinger og en rekke eventer året rundt. Et svært interessant krigsmuseum holder også til på slottet. Her kan man se en gedigen samling medaljer, klær og våpen, men også  personlige brev og gjenstander fra soldater og pårørende, og små setninger fra de involverte i krigene på lapper (kalt eyewitnesses). Slottet har egen cafe, men vil man ikke spise her er det plenty med spisesteder i selve Stirling by.

En fin liten spasertur fra togstasjonen og opp gjennom gamlebyen på vei til slottet.

Stirling slott, som består av mange bygninger,  ligger på en vulkansk høyde med bratte skråninger på sidene.

Stirling slott

Det er også mulig å gå inn i selve palasset der de kongelige bodde, disse rommene er nyrestaurerte.

Ikke alle som har slike uniformer på jobben!

Dette rommet tilhørte dronningen, det ble dog sagt at hun hadde et lite rom ved siden av hvor hun faktisk sov.

Et lite glimt fra det store kjøkkenet, utstillingen her gir et veldig godt innblikk både i hva slags mat som ble tilberedt og hvor hektisk det må ha vært å jobbe her. Det finnes også bøker  man kan bla i med oppskrifter fra middelalderen.

Bratte skråninger ned fra festningen.

Ethvert slott med respekt for seg selv har naturligvis egen hage.

Spektakulær utsikt over Stirling by fra slottet.

0 kommentarer
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *