fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Hagetelt og nytt leketøy: Lensbaby Composer Pro

Det er noe med det å bygge seg et rede. Allerede fra man er liten, lager man hytter av stoler og pledd, og kanskje etterhvert får man oppfylt drømmen om en egen trehytte? Da ungene kom ut i hagen og så «teltet» av flortynt stoff, med pledd og puter i – var de ikke sene om å ta det i bruk. Jeg tok noen bilder med Canon 50 mm 1.4 (for de som er interesserte i sånt), men jeg hadde også med et helt nytt leketøy: Lensbaby composer Pro med Sweet 35. Kort fortalt et objektiv som lar deg forskyve fokuspunktet dit du vil – og lager en helt spesiell bokeh (uskarphet) rundt denne. Mer om dette lengre ned i posten, først altså noen bilder tatt med Canons objektiv:

Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer

Kosedyrene ble raskt hentet ut, de måtte selvfølgelig også få være i teltet:

Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer

Så var det tid for en høyst subjektiv og overfladisk test av Lensbaby Composer Pro med Sweet 35 🙂   Jeg har hatt lyst på en Lensbaby i flere år, men har liksom ikke følt at jeg kunne rettferdigjøre å kjøpe noe jeg anser som en leke mer enn et profesjonelt objektiv. Til slutt fikk altså barnet (og shopperen?) i meg overtaket, og jeg gledet meg veldig til å prøve det for første gang!  Objektivet er  lite og lett – men kjennes solid ut. Composer Pro er to-leddet, og beveges enkelt ved hjelp av et slags kulehode (tilt). Det er viktig å notere seg at dette er et manuelt objektiv, det er med andre ord ikke snakk om å bruke autofokus. Når man har skrudd på plass objektivet, må man slå kameraet over på manuell fokus, og du er klar til å sette igang.

Ved hjelp av kulehodet kan du velge fokuspunkt, og med fokusringen justerer du – ikke overraskende- skarpheten. Blenderåpning: blenderen går fra 2.5 til 22, og justeres enkelt ved å vri på den ytterste ringen. Jo større blender (lavere tall), jo mindre er den såkalte «sweet spoten» (altså hvor stort område som er skarpt). Jeg må si med en gang at jeg kunne valgt meg enklere testmotiver en to barn. Med min Canon 5D mk iii bruker jeg ellers nesten utelukkende autofokus, så jeg må bare innrømme med en gang at det ble noen «bomskudd». Likevel – hvor bokehn på mine andre objektiver ofte fortegner seg som fulle sirkler, gjør muligheten for å tilte fokuspunktet at man får en helt annerledes kvalitet: Spesielt synes jeg den er vellykket for å gi inntrykk av bevegelse og fart.

Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer

Composer Pro gir en kremete, nesten malerisk kvalitet på uskarpheten rundt fokuspunktet.  Det er nok neppe for alle, men personlig har jeg falt pladask!

Sheer garden tent and lensbaby composer Sheer garden tent and lensbaby composer

Jeg kan ikke vente med å bruke dette lille objektivet mer, og drømmer nå om å ta noen bryllupsportretter med det hvis tiden tillater det i et kommende bryllup. Jeg må innrømme at jeg også har kastet mine blå på Composer Pro med Edge 80…

Ha en fortsatt strålende kveld!

0 kommentarer
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *