fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Cecilie & Thomas’ vintage bryllup

Da Thomas først kontaktet meg angående å fotografere i hans og Cecilies bryllup, startet e-posten slik: “Vi skal gifte oss neste år (wohoo!), nærmere bestemt 21/7, i en gammel hage med eple- og pæretrær i gamlebyen i Fredrikstad.” Jeg omtrent hoppet på stolen av glede, både over entusiasmen hans og over at bryllupet skulle finne sted i en frukthage. Lykken var komplett da det viste seg at de skulle ha et vintageinspirert bryllup!

Jeg hadde aldri vært i Fredrikstad før, og må bare si: gamlebyen i Fredrikstad, hvor har du vært i hele mitt liv! (sannsynligvis på akkurat samme sted, men la oss ikke henge oss opp i detaljer). For et fantastisk vakkert område, et besøk anbefales på det varmeste for de som ikke har vært der. Hagen hvor vielsen skulle være badet i sommersol, den perfekte rammen for et utebryllup.

Bryllup i gamlebyen Fredrikstad

Brudgommen var allerede på plass da jeg kom,  og så kjempeflott ut i en blå dress med gul knappehullsblomst. Brudens venninner strødde blomster langs midtgangen, en ekstra romantisk og sommerlig detalj.

hagebryllup fredrikstad

I mellomtiden ventet Cecilie med sin far og forlover på at vielsen skulle starte. Jeg hadde møtt brudeparet før og visste allerede at Cecilie er smellvakker, og var kjempespent på brudekjolen som hennes mor hadde sydd. Den var helt nydelig og kledde Cecilie perfekt, og  til min store glede var den akkurat så kort at den viste frem Cecilies gulfarvede sko – når hun hadde dem på seg. Under vielsen gikk hun nemlig barbent, mens pappaen bar skoene. En sommerlig bukett med matchende gul hårblomst, samt perlekjede og brodert slør og Cecilie var klar til å gifte seg med mannen i sitt liv.

utendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotograferingutendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotograferingutendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotografering

Musikk stod sentralt i Cecilie & Thomas’ vielse, og Thomas’ far stod for ett av bidragene.

utendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotografering

Cecilie & Thomas har vært sammen i 11 år, og hun var hans aller første kjæreste. Det er ikke alle forunt å treffe riktig på første forsøk, og når Thomas etter så mange år sammen har sagt at det fremdeles kribler i magen når han er sammen med henne, var det utrolig rørende å se dem bli hverandres ektefeller. En fantastisk vigsler bidro med en lang og varm tale til brudeparet, og det var få tørre øyne når hun var ferdig å snakke.

utendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotograferingutendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotograferingutendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotograferingvintage utendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotografering

Også brudens søster spilte og sang, jeg falt fullstendig for den spesielle stemmen hennes, det var virkelig vakkert.

utendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotografering

Etter vielsen var det tid for vin og fingermat, og en hvit paviljong var satt opp i hagen for formålet. Da brudeparet, forloverne og jeg tuslet avgårde for portrettbilder, fikk gjestene en omvisning i Fredrikstads gamleby. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at det var midt i blinken 🙂

utendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsbilder

Cecilies venninner stilte opp for fotografering, kledt i nydelige sommerkjoler. Det samlet seg en del herrer bak meg mens vi holdt på, og det overrasker ikke det minste 😉

utendørsbryllup Fredrikstad, bryllupsfotografering

Vakre jenter gående i frukthagen, bruden fremdeles barbeint. Det ble LITT vanskeligere når jeg ba dem gå raskt baklengs, men man skal jo ha det gøy!

vintage bryllupsbilder

Den gule porten passet perfekt til temafargene, og brudeparet hadde tatt med ballonger for anledningen.

vintage tema bryllupsfotografering Fredrikstadballonger bryllupsfotografering Fredrikstadbryllupsfotografering gamlebyen i Fredrikstad

Jeg liker dybden i dette bildet, jeg synes det er fint å kunne variere litt mer intime portretter med bilder som gjør mye ut av omgivelsene.

bryllupsfotografering gamlebyen i Fredrikstadbryllupsfotografering gamlebyen i Fredrikstadbryllupsfotografering utendørs, FredrikstadBryllupsbilder gamlebyen Fredrikstadbryllupsfotografering vintage

En rusletur gjennom gamlebyen hvor det tilfeldigvis var loppemarked. Brudens forlover Kristin sa at Cecilie elsker loppemarkeder, med andre ord en kvinne etter mitt eget hjerte!

gamlebyen fredrikstad, bryllupsfotograferingbryllupsfotografering loppemarked

Jeg synes stemningen i disse bildene er fantastisk, og Cecilie og Thomas – dere er så  utrolig fine!

bryllupsfotografering i FredrikstadVintage bryllupsbilder Fredrikstadsommerbukett bryllup, gamlebyenBryllupsbilder FredrikstadVintage bryllup, gamlebyen i Fredrikstad

Det gule, blå og litt rosa ble utrolig kult sammen, jeg synes virkelig Cecilie og Thomas har truffet blink med fargene. En gigantisk gul ballong og ikke minst – Thomas’ knallgule sokker – og vi var klare for  disse bildene på en trapp i nærheten.

Vintage bryllup, gamlebyen i FredrikstadVintage bryllup, gamlebyen i FredrikstadVintage bryllup, gamlebyen i Fredrikstad

Cecilies forlover sørget for såpebobler, for et ekstra lekent preg 🙂 Det passet perfekt, siden Thomas fridde til Cecilie med plastring kjøpt på Nille!

Vintage bryllup, gamlebyen i Fredrikstad

Salsa i hagen avslutter denne bildeserien, og ikke minst en stor takk til Cecilie og Thomas for at jeg fikk fotografere det fantastiske bryllupet deres! Takk også til forloverne Kristin og Thomas, dere er utrolig blide og hjelpsomme og hjelpen deres var gull verdt 🙂

Vintage bryllup, gamlebyen i Fredrikstad

1 Kommentar
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *

  • Tuva Klevennovember 14, 2012 - 21:45

    Dette var utrolig flotte bryllupsbilder, og for et nydelig par!SvarAvbryt