fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Brudebuketten

Det er sagt om brudebuketten at den er et smykke, og de fleste bruder velger å bære en bukett på bryllupdagen sin. Ingenting tilsier at man MÅ ha en, men den er en vakker detalj og det kan være godt å ha noe å holde i om man blir nervøs 😉 Tradisjonelt skulle brudgommen velge buketten, men jeg hører ikke så ofte om tilfeller hvor bruden ikke velger buketten sin selv.  Som det meste annet er det trender også innenfor brudebukettene, i perioder har det feks vært populært med lange/hengende buketter, eller buketter med en spesiell form (feks hjerte), buketter som består av lange blomster som skal bæres i armkroken, buketter formet som en helt rundt kule med bånd som henger ned fra brudens håndledd, og ulike varianter av runde buketter til å bære i hånden.

Blomsterdekoratører sier ofte at når man vurderer hvilken bukett man skal bruke, så bør man tenke over hvor høy man er, om man er en nett brud eller litt større, farge på hår/øyne osv. I tillegg er det verdt å ha i bakhodet at ikke alle blomster har sesong hele tiden, og at noen kan være vanskelige å få tak i på spesielle tider av året.

Hvordan går man så frem når man velger brudebukett?

  1.  Velg et fargetema for bryllupet, og tenk over hvilken stil dere går for (også i forhold til hvor vielsen og festen finner sted).
  2.  Se på bilder av buketter i blader, butikker og på nett. Hvilken form liker du? Hvilke blomster?
  3.  De fleste velger å kjøpe buketten av en blomsterdekoratør heller enn å lage den selv. Skal du lage buketten selv kan det være lurt å lage en prøvebukett i god tid før vielsen, og finne ut hvordan du skal bevare den underveis best mulig. Skal du kjøpe buketten hos en blomsterdekoratør så kan det være lurt å være tidlig ute også da, spesielt om du gifter deg på sommeren. Ta gjerne med et bilde/bilder av buketter du liker, slik at blomsterdekoratøren har en idé om hva du er ute etter. Glem for all del ikke knappehullsblomsten 🙂
  4. Man har gjerne lagt både tid og penger i brudebuketten sin, så la den få en plass også etter selve vielsen: sett den i vase (eller legg den) på bordet foran brudeparet, eller på gavebordet.

I amerikanske filmer ser man ofte at bruden kaster buketten sin. Dette er ikke vanlig her til lands (jeg hadde aldri funnet på å kaste min!), men man kan kanskje ha en mindre bukett til formålet om man synes det er en morsom tradisjon? Grunnen til at man kaster buketten er visstnok at bruden skal “spre sin lykke” til noen andre, og at hun som får tak i buketten vil være den neste som blir lykkelig gift. Det er ingen grenser for hvor mye lykke og kjærlighet som ligger i blomster, tydeligvis! 🙂

Brudebukett

Se flere bilder av brudebuketter i posten om brudeshowet på Ballroom!

0 kommentarer
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *