fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Bamburgh: Slik slott skal være!

Mitt favorittslott av de vi har besøkt så langt i Skottland og England, er uten tvil Bamburgh castle. Det har alt et vaskeekte slott bør ha: fantastisk beliggenhet (fra slottet ser man rett ned på en laaaang sandstrand), rustninger, malerier av tidligere beboere, overdådig dekor, spennende historie og en vaskeekte fangekjeller. Sistenevnte er så skremmende (delvis på grunn av “skadede” dukker som illustrerer hvordan det var for fangene der) at jeg valgte å utelate bildene av den i bloggposten – spesielt interesserte kan sende meg en mail 😉

 

Min mann prøver å ta noen bilder av meg når vi er på tur, for han sier at det alltid er bilder av alt og alle andre (og det er nok en riktig observasjon). Bildene av meg blir stort sett som disse:

En aldeles praktfull sandstrand!

Slottet har en liten cafe hvor man kan få seg en matbit og noe å drikke – jeg benyttet anledningen til å varme meg på en kopp varm sjokolade. De ansatte ved slottet er så utrolig hyggelige, at man føler seg like mye en gjest som en turist.

Noe av det jeg satte svært stor pris på i Bamburgh, er at man i størst mulig grad har latt gjenstandene beholde sitt naturlige tilholdssted. Jeg lever meg inn i stedet og historien i mye større grad når alt rundt meg hører sammen, og det gjør opplevelsen desto bedre for meg ved  å være der. Ved andre slott har man ofte valgt en annen løsning: Slottet er ribbet for inventar, noe av det har man så plassert i et eget museum som man kan besøke. Får jeg valget vil jeg alltid velge å se gjenstandene  “der de hører hjemme”, men i noen tilfeller det nok vanskelig i forhold til at de trenger et bestemt klima for oppbevaring, sikkerhet osv. Stenvegger er så utrolig vakre! Men jeg mistenker at det nok var ganske kaldt og trekkfullt for beboerne i sin tid. Jeg kunne vandret rundt på Bamburgh castle i mange timer, landsbyen er også utrolig hyggelig  – og nevnte jeg stranden? 
1

0 kommentarer
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *