fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Linlithgow palace – de kongeliges forlystelsesslott

I Linlithgow by i Skottland, ligger ruinene av det historisk signifikante Linlithgow Palace. Her ble Mary, Queen of Scots født, så vel som James V. Det er lett å komme seg hit med tog fra Edinburgh, vi dro first til Stirling castle, så på tilbaketuren gikk vi av toget i Linlithgow. Den lille byen er utrolig koselig med gamle bygninger i stein, og slottet troner godt synlig på en høyde – bare noen minutters spasertur fra tostasjonen.

Det blåste en god del og regnet da vi kom dit, og siden det mangler tak flere steder i ruinen var vi glade vi hadde kledd oss snusfornuftig! Vi ble godt mottatt av utrolig imøtekommende ansatte ved slottet, som fortalte oss om bygningen, fontenen og menneskene som har bodd her. Slottet ble i sin tid brukt som forlystelsesslott, ikke uforståelig når man ser den utrolig vakre beliggenheten like ved en loch. I et av tårnene er det mulig å gå helt opp til toppen, utsikten er formidabel – og gav et kraftig sug i magen! Vi storkoste oss, og var som småunger på skattejakt da vi gikk rundt i gangene på slottet.

 

Utsikt fra slottet og ned mot Linlithgow by.

Linlithgow Palace

Utsikten tok fullstendig pusten fra meg! Det er forøvrig mulig å gå rundt lochen om man har litt ekstra tid.

1 Kommentar
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *