fbpx

Velkommen til

BLOGGEN

Edinburgh

Kilter. Røde telefonkiosker. Busser med to etasjer. Slott. Fritert mat. Vind. Gjestfrie mennesker. Whiskey. Shopping. Ruter. Men også Harry Potter, Skotsk bryllup, krigshistorie, fantastisk sjokolade, vakre solnedganger, sauer  – og regn. Det er mange inntrykk jeg sitter igjen med etter noen dager i Skottland, og en dagstur til England. Mange bilder har det selvfølgelig også blitt, og siden jeg (av og til) lytter til min mann skal jeg dele dem opp i ulike poster og temaer heller enn å putte alle i en.

Vi hadde en uforglemmelig tur, og jeg gleder meg til å dele noen glimt av den her på bloggen. En leilighet i Edinburgh var vår base for anledningen, og siden jeg faktisk aldri har vært i Storbritannia før hadde jeg selvfølgelig noen ideer om hvordan det skulle være. Jeg passet derfor på å spise fish n chips  – på britisk vis, med salt og eddik- , sitte øverst i to-etasjes buss, kjøpe kasjmir skjerf, ullpledd og kilt (til min datter), fotografere røde telefonkiosker og postkasser, og høre på sekkepipe for å nevne noe.

Vi fikk også med oss en heldags, guidet tur , og jeg sitter igjen med inntrykket av at i Skottland ser de fleste på seg først som skotter, deretter briter. Jeg har lest (og også guiden vår sa det samme) at det er trolig at Skottland vil stemme for uavhengighet i løpet av de nærmeste årene. Jeg tok meg selv i å undres på om det britiske flagg vil slutte å eksistere hvis Skottland blir uavhengig, siden flagget i realiteten er det engelske og skotske flagget til sammen.

Nå er det fredag, og jeg skal bruke litt av helga på å spise sjokolade jeg kjøpte i Edinburgh sortere bilder fra turen, ha en aldeles strålende helg!

 

Edinburgh royal mile
Edinburgh sentrum

0 kommentarer
Kommentar

E-post adressen din vil aldri bli publisert eller delt. Obligatoriske felter er markert *